מטרת המגמההמטרה העיקרית היא להכשיר הנדסאים ברמה תאורטית ומעשית גבוהה בתחום הנדסת המכונות, תוך התאמה לחידושים המתמידים בתעשייה, לרבות מִחשוב תהליכי הייצור והתוכן.במחלקות ובמשרדי תכנון ופיתוח
סגל ההוראה מורכב ממורים ומהנדסים בעלי נסיון רב בתעשייה, המקיימים קשר מתמיד עם מערכות המשק הישראלי.תוכנית המגמה להנדסת מכונות מאושרת על ידי המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע (מה”ט).
אפשרויות תעסוקה
להלן חברות, מפעלים ומוסדות, המתעניינים בבוגרי המגמה:
בשוק העבודה היום חסרים מאות רבות של הנדסאי מכונות, לבוגרים שלנו סיכויים מצויינים להשתלב בעבודה מעניינת ומקצועית!
מסלול הלימודיםבמגמה זו מתקיימים שני מסלולי לימוד:מסלול לימודי יום משך הלימודים– שנתיים (4 סמסטרים).הלימודים במסלול זה מתקיימים בימים א'- ה' בשבוע.מסלול לימודי ערב משך הלימודים – 3 שנים (6 סמסטרים וסמסטר קיץ קצר בשנה הראשונה).הלימודים במסלול זה מתקיימים יומיים בשבוע בשעות הערב (החל מהשעה 17:00) ובימי שישי - בשנה הראשונה;וְ 3 -ימים בשבוע בשעות הערב (החל מהשעה 17:00) ובימי שישי – במהלך השנתיים הנוספות.במתכונת מסלולי הלימוד עשויים לחול שינויים בהתאם להחלטתה של הנהלת ביה"ס.
עיקרי תוכנית הלימודים במגמת הנדסת מכונותתוכנית הלימודים משלבת את לימוד המקצועות הקלאסיים של הנדסת מכונות עם לימודי מחשב מתקדמים, דבר שהופך את הלימודים למעניינים, מגוונים ובעלי אתגר ועניין.הלימודים במגמה כוללים:
כדי להעמיק ולחזק את ההוראה המעשית פותחו במגמה זו מעבדות רבות עם ציוד ומִכשור מתקדם, ומעבדות ממוחשבות כגון מעבדה לאוטומציה, לאנרגיה,לרובוטיקה, לתכנון וייצור ממוחשב, להנדסת חומרים, לעיבוד שבבי וְ CNC ועוד.
תואר למסיימים (לרבות פרויקט הגמר) תוענק דיפלומת הנדסאי בהנדסת מכונות.מועד פתיחת הלימודים: אוקטובר (מועד חורף).
בחינות ופרויקט הגמרהסטודנטים במגמה נדרשים לעמוד בבחינות הבאות:
מיקום: קומה 2, חדר 211
שעות קבלה: לימודי בוקר ימים א'-ה' בין השעות 11:15-14:15 בלימודי ערב ימים ב', ג', ד' בשעות 16:00 עד 18:00, ביום שישי 8:00-12:00
טלפונים : מזכירות בוקר 04-8297139, מזכירות ערב 04-8297182פקס: 04-8297181
מענה טלפוני בימים א'-ה' בשעות 13:00-15:00 בלבד ובימים ב',ג',ד' בשעות 16:00-18:00 בלבדביום שישי בשעות 8:00-10:00 בלבד
דוא"ל: ישראלה וול ([email protected]); אולגה סנצ'ק ([email protected]); סיגל שפטר ספיר ([email protected])