פרויקט גמר במגמה לעיצוב מדיה

פרויקט הגמר הוא העבודה הגדולה והמשמעותית ביותר שהסטודנט עושה במהלך לימודיו. לפרויקט יש חשיבות גם כסיכום כל התחומים שנלמדו במהלך השנתיים וגם כתיק עבודות שאתו הבוגר הטרי יוצא לחפש עבודה.

המגמה מתמחה בתחום האינטרנט והמולטימדיה, רוב הפרויקטים שלנו הם אתרי אינטרנט מסוגים שונים בנוסף יש פרויקטים שהם לומדות, משחקים, אפליקציות או שילובים שונים שלהם.
מניסיון העבר אנחנו יודעים שבוגרים רבים מצאו עבודה על סמך או בעזרת פרויקט הגמר שלהם.

לוחות זמנים
אנחנו מתחילים לעבוד על פרויקט הגמר בתחילת שנה ב'.

הצעת פרויקט – סמסטר א'
גיבוש הצעת פרויקט בעזרת מרכז המגמה והמרצים השונים. כל סטודנט בוחר נושא לפרויקט הגמר שלו, ניתן לעשות פרויקט בזוגות, לכל פרויקט מנחה אחד ממרצי המגמה. במקרה של סטודנטים המתקשים בבחירת נושא אנו עוזרים ובמקרים מסוימים בוחרים נושא עבור הסטודנט.
מועד אחרון להצעת פרויקט שאושרה על ידי מנחה הפרויקט ועל ידי המרכז – סוף סמסטר א'.

מחקר – סמסטר א'
במקביל לגיבוש הצעת הפרויקט כל סטודנט מתחיל לערוך מחקר בנושא הפרויקט. בתחילה המחקר הוא לצורך הצעת הפרויקט ובהמשך מחקר מקיף שצריך להוביל למסקנות ואפיון של הפרויקט.
המחקר הוא הכרחי לביצוע הפרויקט והוא יקבע במידה רבה את איכות הפרויקט הסופי. המחקר מתועד בספר הפרויקט המוגש יחד עם הפרויקט.

ביצוע הפרויקט – סמסטר ב'
בסמסטר ב' יש מספר קורסים שבמסגרתם מקדמים את הפרויקט באספקטים שונים: עיצוב, טכנולוגיה, ממשק ועוד. בנוסף כל סטודנט בהנחיית המנחה שלו מקדם את הפרויקט בהתאם למטרות ולאיפיון הייחודיים לו.
במהלך הסמסטר מתקיימים מספר מועדים של הגשות ביניים שבהם הסטודנטים נדרשים להציג את התקדמותם בחלקים שונים של הפרויקט: ספר הפרויקט, קונספט עיצובי, טכנולוגיה ועוד.




הגשת סוף שנה – סוף שנה ב'
הגשת הפרויקט במצבו בסוף השנה מול פנל של מרצי המגמה, זאת לא ההגשה הסופית מול בוחני מה''ט אלא אפשרות לקבל ביקורת ולקדם את הפרויקט לקראת ההגשות הסופיות.

סיום פרויקט הגמר 
שלב ראשון – הגשת ספר הפרויקט לאחר אישור המנחה ומרכז המגמה.
שלב שני – עמידה בהגנת פרויקט מול בוחני מה''ט.
המועד להגשת הספרים ( השלב הראשון ) הוא עד ה- 31 לדצמבר של השנה שבה סיים הסטודנט את לימודיו.
זאת אומרת שהבחינות והגשות סוף שנה ב' מסתיימות ביולי/אוגוסט ואז יש לסטודנט עוד 3-4 חודשים להגשת ספר הפרויקט. בחודשים אלה הסטודנט עובד בהנחיית מנחה הפרויקט ויכול לקבל עזרה משאר מרצי המגמה בתחומי ההתמחות שלהם. בנוסף הסטודנטים יכולים להשתמש בציוד המגמה (מצלמות, ציוד להקלטת קול וכדומה) ובמעבדות המגמה.
לאחר הגשות הספרים נקבע מועד, בתיאום עם מה''ט, להגנות הפרויקטים שהוגשו.
בשנים האחרונות אנחנו מנסים להקדים את מועד הגשת הספרים והגנות הפרויקטים כך שסטודנטים שמתקדמים בביצוע הפרויקט יכולים להגיש אותו מוקדם יותר.

הגנות פרויקט
במעמד הגנות הפרויקט הסטודנט מציג את הפרויקט שלו מול בוחני מה''ט, המנחה שלו, מרכז המגמה, מרצי המגמה, סטודנטים, בוגרים ואורחים.
הסטודנט נדרש לענות על שאלות ולהסביר את השיקולים השונים בבניית הפרויקט.
ציון הפרויקט נקבע על ידי בוחני מה''ט בשקלול הציון שהוא מקבל ממנחה הפרויקט וממרכז המגמה.

סטודנט שעבר בהצלחה את הגנות הפרויקטים, עבר את ארבעת המבחנים החיצוניים של מה''ט וסיים בהצלחה את כל הקורסים בשנה א' ו ב' זכאי לדיפלומת הנדסאי.

בהצלחה